Hvem er pålogget ?
Vi har 3 gjester og 1 medlem her nå
PåloggingPostHeaderIcon Foreldreutvalget for barnehager - FUB - Færder

FUB er et selvstendig rådgivende organ for og med foreldre med barn i barnehagene.
Vil du vite mer om deres arbeid, følg denne linken: https://www.faerder.kommune.no/tjenester/barnehage-skole-og-familie/barnehage/samarbeid-hjem-barnehage/
 

PostHeaderIcon Vi serverer minst 15% økologisk mat

Vi har Debios Bronsjemerke, og kan dokumentere at minst 15% av serveringen vi gjør i barnehagen er økologisk. Gjennomsnittet i 2016 var faktisk enn 34%.

For å ta i bruk serveringsmerkene må spisestedet kunne dokumentere innkjøpene for de tre siste månedene. Bronse-, sølv- og gullmerkingen representerer de tre ulike nivåene det er mulig å legge seg på.

Bronse: Minst 15 % av serveringen er økologisk, beregnet av innkjøpssum. (Alternativt kan 15 ulike økologiske produkter brukes til enhver tid).

Vi har laget en handlingsplan på økologisk mat, hvor første mål var 15% økologisk mat av det vi serverer (innen 01.08.15). Planen ble etter det revidert og målet var 25% økologisk innen 01.01.2016. Det klarte vi fint. Hadde et mål om å beholde 25% økologisk, men ble så ivrige at vi økte til 34 % i 2016 vi:)

Vi er minst like opptatt av å bruke sesongens råvarer, og dermed kortreist mat (for å spare miljøet og i større grad variere kostholdet enda mer). Fokuset vårt er også på å selv høste av det naturen har å by på. Med Frukttrær, grønnsakshage, drivhus og produksjon innomhus bidrar vi litt til vår egen mat også. Kostholdsårshjulet vårt er utarbeidet med tanke på dette.

alt

Sist oppdatert (torsdag 09. mars 2017 15:52)

 

PostHeaderIcon Søk