Hvem er pålogget ?
Vi har 2 gjester her nå
PåloggingPostHeaderIcon Vi serverer minst 15% økologisk mat

Vi har Debios Bronsjemerke, og kan dokumentere at minst 15% av serveringen vi gjør i barnehagen er økologisk. Gjennomsnittet i 2016 var faktisk enn 34%.

For å ta i bruk serveringsmerkene må spisestedet kunne dokumentere innkjøpene for de tre siste månedene. Bronse-, sølv- og gullmerkingen representerer de tre ulike nivåene det er mulig å legge seg på.

Bronse: Minst 15 % av serveringen er økologisk, beregnet av innkjøpssum. (Alternativt kan 15 ulike økologiske produkter brukes til enhver tid).

Vi har laget en handlingsplan på økologisk mat, hvor første mål var 15% økologisk mat av det vi serverer (innen 01.08.15). Planen ble etter det revidert og målet var 25% økologisk innen 01.01.2016. Det klarte vi fint. Hadde et mål om å beholde 25% økologisk, men ble så ivrige at vi økte til 34 % i 2016 vi:)

Vi er minst like opptatt av å bruke sesongens råvarer, og dermed kortreist mat (for å spare miljøet og i større grad variere kostholdet enda mer). Fokuset vårt er også på å selv høste av det naturen har å by på. Med Frukttrær, grønnsakshage, drivhus og produksjon innomhus bidrar vi litt til vår egen mat også. Kostholdsårshjulet vårt er utarbeidet med tanke på dette.

alt

Sist oppdatert (torsdag 09. mars 2017 15:52)

 

PostHeaderIcon Informasjon til familier fra Færder kommune

Et annerledes juletre

Et annerledes juletre - Klikk for stort bilde

Vil du gjøre jula litt bedre for et barn eller ungdom i Færder kommune? I år settes det opp to juletrær, ett på Teie og ett i Tjøme sentrum, hvor det henges opp julegaveønsker fra lokale barn og ungdom som av ulike årsaker trenger å få ønskene sine oppfylt.

Dette er et samarbeid med Tjøme og Hvasser Røde Kors og Nøtterøy Røde Kors som er godt i gang med å etablere arbeidet med "et annerledes juletre".

Mange familier har det ekstra økonomisk strevsomt i jula

Du kan hjelpe disse familiene ved å hente en lapp fra ett av trærne (fra 1. desember på Tjøme og fra 2. desember på Teie), kjøpe inn ønsket gave fra barnet/ungdommen (anonymisert) og deretter levere gaven innen 16. desember til ett av følgende steder:

  • Servicesenteret på Tinghaug, Borgheim
  • Tjøme bibliotek
  • Spar Tjøme
  • Meny Teie
Vi sørger for at gavene kommer til rett familie. Det er viktig at den grønne julegaveønske-lappen som du tar ned fra treet følger med gaven når du leverer den inn til ett av de ovennevnte lokasjonene. 

Julegaveønske-lapp - Klikk for stort bilde

Hvordan samles julegaveønskene inn?


Lokalt næringsliv kan bidra

Det lokale næringsliv oppfordres til å bidra via Røde Kors sin Vipps-konto ”Et annerledes juletre” #539847

Har du spørsmål?

Ta kontakt med:

  • Hilde Nordberg Forsmo: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen - tlf. 473 92 596
  • Hege Rui: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen - tlf. 481 85 706

Sist oppdatert (fredag 09. november 2018 11:21)

 

PostHeaderIcon Søk