Hvem er pålogget ?
Vi har 4 gjester her nå
PåloggingPostHeaderIcon Tradisjoner

BARNAS HAVES TRADISJONER GJENNOM ÅRET

TRADISJONER SOM MARKERES PARALLELT MED ÅRSTEMAET

BURSDAGSMARKERINGER
Vi feirer på selve dagen eller en av de nærmeste dagene før eller etter. Barna får velge mat vi tilbereder i barnehagen, de har 3-5 forskjellige sunne valg. Bursdagssangen blir sunget av alle på avdelingen. Om barnet selv ønsker det, blir det "kastet" i været av de voksne antall ganger som barnet har fylt år eller det "skytes raketter". 3-6 års avdelingene har "den gode stol" for bursdagsbarnet. Da får alle fortelle hva de syns han/hun er flink til. Det er utrolig hvor flinke de er
til å observere og sette ord på nettop den de forskjellige er gode på. Dette kan være alt fra å være en god venn, gi gode klemmer og være flink til å klatre. Gjett om det hever selvfølelsen å få høre så masse godt om seg selv!

NATURSTI
Personalet lager natursti i nærområdet.FORELDRESUPPER

Barn og voksne lager til rundstykker og suppe som de serverer foreldre og søsken ved hentetid. Vi har foreldresuppe 1 gang i året og dette er en fin anledning til å bli bedre kjent med de andre foreldrene og slå av en prat med en i personalet.

FN-DAGEN
(24 oktober) inviteres familiene til middag en av dagene i forbindelse med det.

MORSDAG/FARSDAG

Barn som ønsker å lage kort, får muligheten til dette.

ADVENTSMARKERING
Det er en tradisjon at alle avdelinger har felles adventstund. Desembermåned inneholder også mange kosestunder med baking / annet godt, og julerelaterte aktiviteter og samlinger.

LUCIAMARKERING
Vi inviterer foreldre, søsken og besteforeldre til en hyggelig morgenstund, med luciatog og lussekatter.

jul

GRØTFEST
Foreldre og familie er invitert til å være med på å spise risgrøt og kose seg sammens med barn og voksne i barnehagen. Grøtfesten har vi ute i barnehagen, så langt været tillater det.

VINTERAKTIVITETSDAG
Denne dagen er vi for det meste ute og lager fysiske aktiviteter ut i fra "føre og forhold". Vi drikker kakao eller toddy, og lager til mat ute.

SAMEFOLKETS DAG 6. FEBRUAR
Vi markerer samefolkets dag med forskjellige samiske aktiviteter og lunsj etter samiske tradisjoner.
Vi er heldige som har vår helt egen same ansatt - Kjell Even.

VALENTINSDAG
Dette er en amerikansk skikk som mer og mer griper om seg som tradisjon også her i Norge. Barn som ønsker å lage kort til nære personer får muligheten til dette.

FASTELAVN
Vi snakker om fastetiden og lager fastelavnsris og boller.

KARNEVAL
Vi organiserer både utkledning og sminke i barnehagen. Når alle store og små er ferdig utkledte, begynner karnevalsfesten med sambarytmer, tog, pølser og pinjata med potetskruer inni.

PÅSKE
Vi tar for oss påskens temaer gjennom sang, drama, og eventyr og fortellinger.

PÅSKEFROKOST
Vi inviterer familiene på gul frokost hvor barna har vært med å lage en del av rettene.

SLOTTSFJELLSTUR
Avdelingene drar til slottsfjellet avdelingsvis eller to og to avdelinger sammen. Der vandrer vi rundt og ser på gamle bygg og ruiner, og snakker litt om middelalderen. Vi har også som tradisjon og lete etter trollgubben Lurvelegg. Han skal visstnok bo på Slottsfellet et sted, vi har sett spor og mener vi har hørt ham ved flere anledninger. Sporene er lakrisbåter, det er nemlig det beste Lurvelegg vet!

17. MAI
Vi tar for oss temaet gjennom litteratur og sanger.

OSLOTUR MED DE STORE
De barna som skal begynne på skolen kommende høst,har som prosjekt gjennom våren å velge ut steder de ønsker å besøke på Osloturen sin. Opp gjennom årene har vi besøkt slottet, Vigelandsparken, Teknisk museum, Munchmuseet, Reptilparken, Fram museet, Norsk Folkemusem, botanisk have mm.

SOMMERFEST
Foreldre og øvrig familie ønskes velkommen til en hyggelig sommeravslutning. På programmet står underholdning fra barna og en avslutningsmarkering for de barna som slutter. Foreldre får beskjed om hva de spesielt skal ha med til det tradisjonsrike koldtbordet.

Sist oppdatert (torsdag 15. juni 2017 09:20)

 

PostHeaderIcon Søk