Hvem er pålogget ?
Vi har 13 gjester her nå
Pålogging



PostHeaderIcon Kosthold

Økologisk handlingsplan 2



Ansvarlig for handlingsplanen:Matvraka-Heidi Haaseth, Inger-Lise Skrikestad og Birte Bakken

Navn på veileder: Camilla Wilse

MÅLSETTING

1. Personalet skal lære mer om økologisk mat/bærekraftig landbruk og bli inspirert til å bruke
 mer grønnsaker og bønner/linser/forskjellige kornprodukter. Samtidig ønsker vi å
 inspirere til å bruke sesongens råvarer og dermed servere mer kortreist mat.


2. Vi skal servere 25% økologisk mat innenfor dagens økonomiske rammer innen 01.01.2016

3. Vi skal servere grøt eller suppe til 2-mat minst 1 ettermiddag i uka

4. Minst 1/3 av hvert middagsmåltid skal bestå av grønnsaker

5. Det skal serveres frukt og/eller grønnsaker til alle måltider i barnehagen

TILTAK FOR GJENNOMFØRING
ANSVARLIG
TIDPLAN
Vi lager mat sammen på minst to personalmøter

Lage Kostholdsårshjul med fokusområder for grønnsaker ut fra sesong og temaer for hver måned


Vi bestiller økologisk matvarer gjennom Konsumgruppen for å få bedre priser og lettere tilgang på de produktene vi ønsker

Vi erstatter Økologisk Kefir med Økologisk yoghurt naturell (blandes med litt vanilje)

Lage egne kornblandinger hvor mer enn 50% skal være økologiske produkter

Vi lager grøt eller suppe til alle (2-mat) hver tirsdag

Skal en avdeling lage varmmat som grøt/suppe - tilby en annen avdeling å lage til dem også (tar ofte ikke så lang tid å lage dobbel porsjon)

Alle følger månedens mattema i forhold til varmmat

Oppskjæring av grønnsaker/frukt gjøres som bordaktivitet på store avdelinger

Matvraka



Matvraka

Birte



Birte


Eli/pedagog



Eli




Alle

Alle

Pedagog på stor avd

14.10.2015/primo 2016


Klar innen 01.10.2015



Innen 01.10.2015



Innen 01.10.2015


Innen 01.10.2015



Innen 01.09.2015



Innen 01.01.2015



Innen 01.01.2015

Innen 01.10.2015


FROKOST

Vi serverer;


- Grøt (type grøt varierer - gjerne med frisk eller tørket frukt på)
- Korn med økologiskmelk/økologiskyoghurt naturell (yoghurt kan blandes med litt vaniljesukker eller annet krydder som kardemomme/kanel..)
- Frukt og grønnsaker



KOSTHOLDSÅRSHJUL
For å sikre at vi bruker forskjellige råvarer og aller helst sesongens råvarer har vi laget et årshjul ift den maten vi ønsker å servere barna.
kostholdsårshjul.jpg

Sist oppdatert (torsdag 17. mars 2016 13:07)

 

PostHeaderIcon Søk